Het kleine jongetje wordt gevonden in een tuin van de krottenwijk. Het jochie is warm aangekleed en gewikkeld in een deken. Ook zitten er 2 luiers in de deken. Neergelegd om gevonden te worden. De politie belt de Safe Haven laat in de avond. Of ze dit jongetje kunnen opvangen. Ze krijgen het voorrecht om hem lief te hebben. Om hem te verzorgen. Én om hem een naam te geven.

In het jaar dat volgt …
… sussen ze Buntu in slaap
… geven ze hem zijn flessen
… verschonen ze zijn luiers
… moedigen ze hem aan als hij bijna omrolt

En ondertussen…
… staan er advertenties in de krant om familieleden op te sporen
… krijgt Buntu medische keuringen
… start het adoptieproces

Ruim een jaar na het telefoontje van de politie …
Buntu wordt voorgesteld aan zijn toekomstige ouders. Drie dagen later wordt Buntu geadopteerd en neemt de Safe Haven afscheid van hem.

De Safe Haven biedt onderdak voor kinderen in acute pleegzorg
Kinderen die wees zijn geworden. Verwaarloosde of verstoten kinderen. Kinderen die misbruikt zijn. In de Zanethemba Safe Haven vinden zij een tijdelijk thuis. Ondertussen zoekt hun maatschappelijk werker naar een langdurige oplossing. Bijvoorbeeld terug naar huis als de thuissituatie verbetert. Of adoptie, pleegzorg of een kindertehuis.

Wij bieden financiële ondersteuning aan dit project
Via het bestuur van Zanethemba Charity Foundation in Zuid-Afrika blijven we op de hoogte van de stand van zaken. Zo weten we dat uw gift goed terechtkomt.